Mariska Prins en Robin Hoek geven al jaren met veel passie Vinyasa Yoga.
One Yoga, een fijne yogaschool in het Gooi, is gevestigd in het Heart House. Een prachtig gebouw waar verschillende bedrijven, docenten en coaches samen komen. Ieder met een eigen concept, maar met één gezamenlijk doel: met open mind en bezieling streven naar een bewuste, verantwoorde en mooiere wereld.
One Yoga, Bussum, vinyasa yoga, vinyasa flow yoga, Mariska Prins, Robin Hoek, Naarden, Laren, Huizen, 't Gooi
15790
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15790,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

THREE TEACHERS, ONE YOGA

MARISKA PRINS

Van juriste tot yogadocente

Na mijn rechtenstudie heb ik lange tijd als jurist en recruiter gewerkt. Alhoewel ik al op negenjarige leeftijd Hatha Yoga lessen volgde, is mijn echte passie voor yoga ontstaan in 2000. Ik woonde met mijn gezin in het buitenland en stond veel op de yogamat in Los Angeles en later in Singapore. Na een aantal jaren zocht ik meer verdieping in yoga. Ik wilde meer weten over de filosofie en de geschiedenis van yoga. En ik was nieuwsgierig naar hoe het komt dat je je zo anders voelt na een intensieve yoga les. Het lijkt op het prettige gevoel na flink sporten, maar na een yoga les voel ik me meer in balans, ‘lichter’ en meer één met alles en iedereen om me heen.

 

Lees meer

Lesgeven, hoezo?

Vanuit deze nieuwsgierigheid ging ik steeds meer yoga workshops en yoga lessen volgen en uiteindelijk ook de Intensieve Yoga Teacher Training van Katiza Satya op Bali. Hoewel ik niet aan de opleiding begonnen was met de intentie om ook daadwerkelijk docent te worden, ben ik daarna gaan lesgeven in Bussum. Later volgde ik de opleiding kinderyoga van Patty Jongemaets, en de Hatha Yoga Teacher Training van Dev Kapil.

Het leuke van lesgeven vind ik het afstemmen op wat de groep op dat moment nodig heeft. Ik geniet van de dynamiek en de sfeer die hieruit ontstaan en van de blije gezichten na afloop.

 

Workshops en Teacher Trainingen

Naast mijn lessen organiseer ik ook yoga workshops en teacher trainingen. Indiase yoga meesters komen dan naar Nederland en van over de hele wereld komen er yoga studenten en yoga docenten om deze workshops en trainingen te volgen.

ROBIN HOEK

Het zit in de familie

Yoga is al in mijn leven sinds mijn vroegste herinneringen. Zowel mijn ouders als mijn grootouders beoefenden Hatha Yoga. Toen ik drie was vertrok mijn grootmoeder naar India voor een verblijf in een Hatha Yoga ashram. Na terugkeer runde ze jarenlang een yogacentrum in Bussum. Mijn eerste zonnegroet leerde ik van mijn vader toen ik een jaar of acht was. Yoga filosofie was in mijn opvoeding op een vanzelfsprekende manier, op de achtergrond aanwezig. Toch duurde het nog ruim dertig jaar voor ik zelf yoga ging beoefenen. Na deze hernieuwde kennismaking werd yoga al snel mijn grote passie. Binnen een jaar begon ik aan de opleiding Transformatieve Yoga bij Sai Mithra in Amsterdam en vanaf 2001 ging ik daar ook les geven.

 

Lees meer

Van Hatha naar Vinyasa

In 2007 ontdekte ik Vinyasa Yoga. Ik was meteen zo geraakt door de bijzondere combinatie van fysieke uitdaging en meditatieve concentratie, dat ik besloot me verder in deze yogastijl te gaan verdiepen en ontwikkelen. Ik heb twee Vinyasa opleidingen gevolgd: bij Svaha Yoga in Amsterdam en bij Yoga Moves in Utrecht.

 

Een groot geschenk

Ik vind het prachtig om te zien dat iedere yoga les zijn eigen, unieke flow heeft. Sommige lessen zijn uitbundig en vol energie, een andere keer is de sfeer verstild en heel geconcentreerd. Dat ik er aan kan bijdragen dat mensen zich bewust worden van hun lichaam en ademhaling en zich daardoor verbinden met hun essentie, ervaar ik als een groot geschenk.

MAAIKE VISSER

Het startpunt 

Nadat ik mijn studie communicatiewetenschap aan de VU had afgerond, groeide in mij het gevoel dat er meer moet zijn. En niet meer van hetzelfde, maar iets dat dieper, zuiverder en echter is. Hier begon mijn yoga ontdekkingsreis. In 2012 maakte ik me los van alles wat me vertrouwd was en ik ging op reis, op zoek naar het onbekende. Als mijn interne motor een jaar later bijna is uitgedraaid bots ik in Australië op yoga. Het is liefde op het eerste gezicht.

 

Lees meer

De verdieping

Na deze eerste kennismaking neem ik yoga mee op het vervolg van mijn reis. In Zuid-Amerika beoefen ik dagelijks yoga en ik ga me verdiepen in deze eeuwenoude traditie en in de filosofie. Aan het eind van dat jaar volg ik een Intensive Vinyasa Yoga Teacher Training bij Ellen de Jonge Yoga in Playa del Carmen, Mexico. Daarmee gaat de droom in vervulling om mijn liefde en passie met anderen te kunnen delen.

 

De bestemming… en beyond

Met het voltooien van deze opleiding beëindig ik mijn zoektocht naar het onbekende. Vanaf dat moment wil ik niets liever dan yoga met zoveel mogelijk mensen delen door les te geven. Mijn eindbestemming is daarmee echter niet bereikt. In tegendeel. Ik bewandel het pad van yoga dagelijks: lerend, ontdekkend, springlevend. Zo ontmoette ik in 2015 mijn docente Robin en later ook Mariska. Om me verder te ontwikkelen ben ik in 2017 een tweede Vinyasa opleiding gaan volgen bij Svaha Yoga in Amsterdam.

 

Ik voel me vereerd om bij One Yoga mijn pad te kunnen vervolgen en graag nodig ik iedereen uit om zich aan te sluiten “to enjoy the ride”.